Линта са сарадницима одржао састанак код комесара за избјеглице и миграције Владимира Цуцића

Дана 18. јануара 2016. године комесар за избјеглице и миграције Владимир Цуцић и његови сарадници (помоћник комесара Иван Гергинов, помоћница комесара Данијела Поповић Роко и координатор за јужнобачки округ Ивана Ћурко) примили су делегацију коју је предводио Миодраг Линта. На састанку су били присутни предсједник Удружења пензионера из Хрватске Јован Каблар, правни стручњак Радмила Никшић, предсједник Коалиције удружења избјелгица Миле Шапић и предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта.

Линта је упознао комесара Цуцића са акцијом евидентирања уништене, оштећене, отете и друге имовине која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини а коју спроводи Савез Срба из региона од 15. децембра 2015. године. Евидентирање се врши електронским путем тј. свако заинтересовано лице попуњава образац на нашем сајту. Линта је затражио од комесара Цуцића да се у акцију максимално укључе општински и градски повјереници за избјеглице широм Србије јер значајан дио наших земљака нема рачунар или незна да га користи. То значи да би оштећени грађани могли да свакодневно одлазе код повјереника за избјеглице и да им они попуњавају образац. Комесар Цуцић је рекао да подржава акцију али да су повјерници за избјеглице доста ангажовали око рјешавања стамбених проблема наших људи, као и око миграната који долазе из Сирије и других земаља Блиског истока.  Такође, Линта је истакао да је недопустиво да избјегличке породице које су на конкурсу добиле станове чекају дуги временски период да се уселе у њих због компликованих правних процедура (примјери станова у насељу Југовићево у Новом Саду и станова у Лазаревцу). На крају састанка закључено је да се наставе разговори о наведеним питањима о овим питањима али и бројним другим проблемима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“2100″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1453404962843″]

Нема коментара

Напишите коментар