четири тоне цемента

Савез Срба из региона по други пут донирао четири тоне цемента за изградњу вртића у Бусијама

Савез Срба из региона на челу да предсједником Миодрагом Линтoм je 23. априла 2017. године je по други пут у последња три мјесеца донирао четири тоне цемента за наставак изградње вртића у избјегличком насељу Бусије (општина Земун). Донација је уручена протојереју Милораду Никшићу и јереју Мићи Ристићу који су покренули изградњу вртића  септембра прошле године у порти храма Светог Ћирила и Методија, а по благосову Владике сријемског Василија. Линта је нагласио да су Бусије највеће избјегличко насеље у Србији у којем живи близу 5.000 становника, од тога преко 500 дјеце, и да је неприхватљиво да још увијек немају школу и вртић. Према рјечима протојереја Милорада Никшића план је да се грађевински радови на објекту величине преко 3000 м2 буду завршени у што краћем временском року а да након завршетка изградње Владика Василије освети новоизграђени вртић и да коначно почне са радом. Изградњу вртића помажу, између осталих, Град Београд и општина Земун, као и бројни други донатори.

Један од најзаслужнијих људи за изградњу вртића јесте Младен Заклан који је истакао да све што се започне то се и заврши. Према његовим рјечима за објекат који се гради у порти цркве Ћирила и Методија се може рећи да је абициозан али и да се ближи завршетак прве фазе, односно израда грубих грађевинских радова. Не тако давно, у октобру 2016 године није се ни наслућивало да би објекат од око 3000 м2 досад био саграђен, односно спреман за покривање. Великим трудом, знањем и залагањем постигли смо одличан резултат. Заклан истиче да се радови који се изводе ових дана односе на покривање фискултурне сале кровним панелима и покривање лимом преко припремљене дашчане подлоге. Слиједе радови на затварању објекта столаријом, затим израда електроинсталација, израда инсталација водовода и канализације, малтерисање објекта, молерски радови, израда равнајућих слојева, постављање зидних и подних керамичких плочица, постављање свих осталих подних облога, постављање санитарије, израда инсталације гријања, набавка опреме за рад са дјецом. Кад све предходно наведене активности окончамо можемо рећи „све што се започне то се и заврши“ завршио је Заклан своје излагање.

Миодаг Линта је у недјељу 23. априла присутвовао јутарњој литургији у цркви Светог Ћирила и Методија у Бусијама а затим је заједно са протојерејeм Милорадoм Никшићeм, јерејeм Мићoм Ристићeм и Младенoм Закланом oбишао горе поменути објекат и упознао се са динамиком радова на истом.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“6680″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1493919080467″]
Нема коментара

Напишите коментар