Широм Српске парастоси за жртве НАТО бомбардовања

У храмовима широм Републике Српске данас ће бити служен парастос жртвама НАТО бомбардовања Републике Српске и Савезне Републике Југославије, најављено је из Србског сабрања „Баштионик“.

Из „Баштионика“ су позвали све српске родољубе да у молитвама помену пострадале у злочинима НАТО агресора, а све храбре и истинољубиве људе широм свијета да се сјете жртава једног бројчано малог, али својим вјековним доприносом у борби против зла великог европског народа, који је крај 20. вијека дочекао под бомбама са осиромашеним уранијумом.

Парастоси ће бити служени у Бањалуци, Приједору, Невесињу, Лакташима, Брчком, Мркоњић Граду, Козарској Дубици, Теслићу и другим локалним заједницама, са почетком у 11.00 часова.

Одавање почасти жртвама бомбардовања у Бањалуци ће почети на Тргу Крајине у 10.30 часова симболичном шетњом представника Србског сабрања „Баштионик“ до Саборног храма Христа Спаситеља.

Из тог сабрања су истакли да је циљ да сви заједно допринесу развоју културе памћења и покажу да су Срби народ који „умије да прашта, али и да памти“.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар