СМЕЈАЊЕ У ЛИЦЕ ЖРТВАМА „ОЛУЈЕ“: Амбасадорка Јелена Милић узела потпис Туђмановог министра на књизи која велича погром Срба

Амбасадорка Србије у Хрватској Јелена Милић изазвала је бројне критике јер је била на промоцији књиге „Дипломатска олуја“, чији је аутор Мате Гранић, најдуговечнији министар Фрање Туђмана, који је потписао њен примерак.

– Промоција доп издања књиге ‘Дипломатска олуја’ Мате Гранића, доајена хрватске дипломатије, у пуној сали НСК. Прилика за кратки разговор током потписивања мог примерка. Надам се да ће ми ова књига помоћи у разумевању околности које оптерећују наше односе – написала је Јелена Милић на друштвеним мрежама.

Она је окачила и слике са потписивања књиге. Испод њеног назива на корицама пише: „Сећања најдуговечнијег Туђмановог министра“.


Испод објаве Јелене Милић на друштвеним мрежама нижу се негативни коментари, а у њима се наводи да је требала бити на промоцији филма „Олуја“ у Србији, а не на промоцији књиге Туђмановог министра.

Такође, корисници друштвених мрежа примећују да је Јелена Милић пљунула на све жртве страдале од усташког режима у „Бљеску“ и „Олуји“.

Мате Гранић је познат и по томе што је потврдио да су хрватски авиони 7. августа 1995. на територији БиХ напали српску избегличку колону, а тада је измислио и да мета „нису били цивили већ делови војске Републике Српске Крајине“.

 

Вечерње Новости

Преузето са: Банија онлајн

Коментари
  • Ona je državni neprijatelj kako je nije sramota ti Milići su mi oduvek bili sumnjivi zbog te oluje ja danas živim od danas do sutra moji roditelji su izbeglice zbog toga ja danas živim u bedi i siromaštvu

    субота, 21. јануар 2023.

Напишите коментар