Србијада у Чикагу највећи српски спортски догађај у Сјеверноj Америци

У Чикагу је почетком септембра одржана је Србијада, фудбалски турнир који је у два дана окупио скоро 10 хиљада Срба из Сједињених Држава и Канаде. На турниру је учествовало преко 60 екипа српских фудбалских клубова из америчких и канадских градова у којима живи бројнија српска заједница.Они су се такмичили у категоријама од пионира па до ветерана, а забиљежени су и примјери да се на Србијади такмиче и три генерације из једне породице.

Побједник је тим “Уједињени Срби” из Њу Џерсија, који ће према традицији слиједеће године бити домаћин ове највеће српске спортске манифестације у Сјеверној Америци. У финалу су побједили истоимену фудбалску екипу из Милвокија.

Најуспјешнији најмлађи учесници били су „Хамилтонски Срби“ из Канаде.

На имању Српске братске помоћи недалеко од Чикага домаћин 27. по реду Србијаде био је Фудбалски клуб „Република Српска“ из Чикага.

Првенствено спорта ради, али и ради дружења, упознавања, забаве, српске музике, фолклора, традиције и уживања у српским специјалитетима, велики део учесника дошао је из америчких и канадских градова удаљених и по неколико хиљада киломтара.

С. Данчуо

Нема коментара

Напишите коментар