curug 1

У Чуругу (oпштина Жабаљ) одржaн састанак у вези рјешавања проблема 22 избјегличкe породицe

Дана 27. фебруара 2017. године у мјесту Чуруг (општина Жабаљ) одржан је састанак у вези рјешавања проблема 22 избјегличкe породицe које нису рјешиле питање власништва над својим кућама. Састанку је присуствовао предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта са сараднциима коме су представници избјегличких породица изразили своје незадовољство чињеницом да више од десет година држава није рјешила њихов проблем. Наведене избјегличке породице су своје куће изградиле на основу Споразума о коришћењу грађевинског материјала који је финансирао УНХЦР за изградњу индивидуалних кућа у оквиру пројекта самоизградње. Наведени Споразум је потписан од стране представника УНХЦР-а тј. Швајцарске организације за развој и сарадњу, Комесаријата за избјеглице, општине Жабаљ и корисника програма.

Линта је подржао оправдани захтјев својих земљака и обећао да ће разговарати са надлежним лицима у Комесаријату за избјеглице и миграције у Београду о рјешавању њиховог проблема. Он је подсјетио да Закон о измјенама и допунама Закона о избјеглицама из 2010. године омогућава да избјегличке породице имају право да постану власници својих некретнина и да их упишу у катастар непокретности. Линта је рекао да ће тражити да Комесаријат за избјеглице и миграције одреди једног правника који ће у сарадњи са општинским повјерерником за избјеглице Влајком Глигорићем информисати избјегличке породице шта је потребно да се прикупи од документације и да коначно рјеше питање власништва над становима у којима живе више од десет година.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“5752″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1489347243686″]
Нема коментара

Напишите коментар