sabac 1

У Шапцу одржaн састанак у вези рјешавања стамбеног проблема 11 избјегличких породицa

Дана 02. марта 2017. године предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта, са сараднциима предсједником Коалиције удружења избјеглица Милом Шапићем и предсједником Завичајног клуба Кордунаша Петром Шаулом, посјетио је 11 избјегличких породица које дуги низ година живе у колективном центру Варна у општини Шабац. Представници избјегличких породица су упознали Линту, Шаулу и Шапића да нису задовољни са понуђеним монтажним објектима од стране Комесаријата за избјеглице као начином рјешавања њиховог стамбеног питања. Монтажни објекти, према њима, нису грађени од квалитетног материјала, мале су површине и налазе се на више локација, Такође, нису задовољни ни са високом откупном цијеном наведених монтажних објеката.

Избјегличке породице су упутиле молбу Министарству одбране да им уступи један хектар земљишта на подручју села Јевремовац у Шапцу које би геометар премјерио и испарцелисао тако да свака избјегличка породица добије парцелу. У том случају створили би се предуслови да избјегличке породице кроз Регионални стамбени програм добију монтажне куће и на тај начин ријеше кључни проблем интеграције. Министарство одбране је послало одоговор у коме наводи да према законској процедури пореска управа треба да процијени вриједност земљишта које би прво било понуђено на пренос Граду Шапцу. У случају да Град Шабац одбије пренос онда би се отуђење наведене непокретности рјешавало путем јавног оглашавања. Оглас расписује и процедуру спроводи Републичка дирекција за имовину. Линта је рекао да ће разговарати са Комесаријатом за избјелгице и другим надлежним институцијама с циљем да се виде могућности рјешавања њиховог стамбеног питања на што квалитетнији начин.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“5768″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1489605894617″]
Нема коментара

Напишите коментар