У Добром Пољу служен парастос за борце Гатачке бригаде

Код споменика у Добром Пољу у општини Калиновик данас је служен парастос за 17 бораца славне Гатачке бригаде погинулих на калиновачко-трновачком ратишту бранећи отаџбину, а чија жртва, како је истакнуто, не смије бити заборављена.

Из општине Гацко су саопштили да је у Добром Пољу обиљежено 28 година од страдања припадника Гатачке бригаде, те истичу да је ово један од најважнијих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.

Породице погинулих присјетиле су се најдражих у присуству многобројног народа и са много емоција.

Предсједник Скупштине Борачке организације Гацко Алекса Слијепчевић сматра веома важним да се на овај начин сјећају оних који су живот дали да би се данас живјело у слободи.

– Присјећамо се великих страдања најхрабријих, који су животе уградили у темеље Републике Српске и то не смијемо никада заборавити – рекао је Слијепчевић.

Он је подсјетио да је 2015. године у знак захвалности подигнут споменик за 17 бораца Гатачке бригаде страдалих на овом ратишту.

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић истакао је да су они прије 28 година животе положили на бранику отаџбине за слободу и Републику Српску.

– Никада не треба заборавити жртву коју су поднијели – поручио је Милинковић и нагласио да је веома битна култура сјећања на борце отаџбинског рата, поготово на погинуле, којих ће се увијек сјећати и гајити култ борца отаџбинског рата.

Он је захвалио свима који су оставили обавезе да би данас били у Добром Пољу, те нагласио да је то само још један доказ да треба поштовати и не заборављати важна мјеста и догађаје.

Поред Милинковића, парастосу су пристовали начелници општина Калиновик и Трново Радомир Сладоје и Драгомир Гаговић, те замјеник начелника општине и предсједник Скупштине општине Гацко Синиша Мандић и Рајко Паповић.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар