Шопић

У Лазаревцу одржан састанак у вези рјешавања избјегличког центра у селу Шопић

Дана 5. маја 2017. године у згради општине Лазаревац одржан је састанак у вези рјешавања проблема избјегличких породица које живе у неформалном колективном центру у селу Шопић. На састанку су, поред народног посланика Миодрага Линте, присуствовали предсједник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић; предсједник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић; начелник општинске управе Драгиша Живић; помоћник комесара за избјеглице и миграције Иван Гергинов са сарадницом; директор предузећа Грађевинар у чијим су баракама смјештена избјегла и расељена лица Мирослав Чантрак; предсједник и члан Мјесне заједнице Зоран Петронијевић и Ђорђе Симић и члан општинског вијећа Катарина Миленковић.

Проблем наведених избјегличких породица је почео након што је директор предузећа „Грађевинар“ Мирослав Чантрак одлучио да се иселе без рјешавања њиховог стамбеног питања. Линта и предсједник Градске општине Лазаревац су тражили од Комесаријата за избјеглице и миграције да обезбеди стамбена рјешења за најугроженије избјегличке породице из колективног центра у Шопићу у виду станова, сеоских имања и монтажних кућа. Ситуација у колективном центру у Шопићу је тешка јер избјегла и расељена лица више немају струју. Линта је инсистирао да директор предузећа „Грађевинар“ не смије да руши бараке у којима живе избјегла и расељена лица док се не ријеше њихово стамбено питање. Договорено је да се разговор настави у што краћем временском року. Након састанка Линта је обишао колективни центар у Шопићу гдје је разговарао са дијелом избјегличких породица. Он је рекао присутним избјелгицама да ће учинити све што је у његовој моћи да се коначно ријеши њихово стамбено питање.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“6866″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1494623224491″]
Нема коментара

Напишите коментар