Вандализам на Божић у Бршадину и Боботи

Вандалски чин уништавања школске имовине догодио се у ноћи са седмог на осмог јануар у Бршадину, месту поред Вуковара, када је непознати починилац уништио дечје радове који су направљени у склопу пројеката за програм Ерасмус+. Све су снимиле надзорне камере.

– Ово ме веома непријатно изненадило. Уништени су наши Ерасмус+ пројекти хранилице и кућице за птице као и клупе и столови, све што напољу направили. Све се одиграло између 00:30 и 01:00. Надзорне камере су све снимиле, а учитељи су погледали снимак. Пријављено је полицији, која је изашла на увиђај и узела податке те прегледала снимак с камере. Написала сам одштетни захтев и на нама је сад само да сачекамо да полиција одради своје – прича директорка Основне школе „Бршадин“ Татјана Лукић.

Како директорка каже, материјална штета није велика, али суштина овог вандалског чина уопште није питање материјалног губитка.

– Није битна материјална штета, него што се константно нешто лоше догађа, нешто ситно. На снимку се види како долази ауто из којег је изашла млађа особа, највероватније средњошколац, ауто је отишао, а тај момак је остао сам. Прво је ударио ногом кош за смеће, затим уништио хранилице и кућице за птице, а онда је покушао уништи заставе, али није успео да их дохвати. То је део који је камера успела да сними, док остало није захватила. Касније смо приметили да је уништио и сандук за струју. Рекла бих да је то питање кућног одгоја – каже Татјана Лукић.

Из Основне школе „Бршадин“ тврде да је јасно да напад није био на националној основи, већ се сумња да је у питању један бивши ученик ове школе, очигледно под дејством алкохола.

Истог дана у Боботи осванули увредљиви графити

Графит „Уби Србина“ непозната особа, или више њих, исписала је на аутобуској станици у Боботи. О овом догађају такође је обавештена полиција, а исти је врло брзо уклоњен од стране радника комуналног предузећа КРИО из Трпиње.

 

Сличан графит, односно усташко слово „У“ исписано је и на оближњој фасади као и година „1950“ која симболизује оснивање навијачке групе сплитског Хајдука – Торциде.

Вест преузета са: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар