Вучуровић: Резолуција о Сребреници усмјерена против Срба

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Јован Вучуровић назвао је Приједлог резолуције о Сребреници, о којој данас расправља Скупштина Црне Горе, провокација којом се жели сатанизовати српски народ и прогласити геноцидним, те поручио да посланици ДФ-а за њу неће гласати.

Посланик  Вучуровић је позвао предлагаче да повуку овај приједлог, јер то није акт помирења и уједињења, већ провокација.

– Она је директно усмјерена против српског народа, али је намијењена за дневно-политичку употребу, јер они који стоје иза ње очигледно су више размишљали о политичких поенима него о жртвама, више су размишљали о подизању тензија у друштву да би подигли посрнуле рејтинге. Мене интересује основни циљ овог текста, а то је покушај сатанизације српског народа – рекао је Вучуровић.

У обраћању у парламенту Вучуровић је истакао да српски народ нема чега да се стиди или каје или да носи неки терет, јер је побједнички и слободарски народ.

Вучуревић је додао и да је разочаран тиме што данас у Скупштини нису представници Владе јер је на дневном реду важна тачка, а требало је и да дођу посланици ДПС-а јер се и они, како је навео, крију иза ових тема.

– Наш клуб неће гласати за ову резолуцију јер је својеврсна провокација и директно је усмјерена против српског народа. Осуђујем овај злочин, али очекујем да се осуди и злочин над Србима – рекао је Вучуровић и напоменуо да је резолуцију предложила политика која је поражена 30. августа 2020. године.

Он је нагласио да нема никога у сали Скупштине да није осудио злочин у Сребреници, али зато има пола посланика које није брига за злочине над Србима и који то не осуђују, а слали су своје представнике на прославу злочиначке акције „Олуја“.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар