За отмицу српских рудара из 1998. године нико није одговарао

Координација српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије /Српска координација/ подсјетила је данас „са огорчењем и протестом“ да још нико није одговарао за отмицу девет српских рудара на Косову и Метохији из 1998. године, о чијој судбини до данас нема никаквих информација.

Из Српске координације истичу да је киднаповање радника са копа „Белаћевац“ било прво у низу масовних киднаповања Срба на Косову и Метохији која су извршили припадници албанске терористичке организације ОВК.

Ова терористичка организација је током наредне двије године киднаповала више од 1.000 Срба и неалбанаца, а о судбини њих 568 се још ништа не зна.

Радници површинског копа „Белаћевац“ нису учествовали у оружаним сукобима нити су били наоружани, већ су киднаповани са својих радних мјеста само зато што су били Срби и као такви сметња удруженом злочиначком подухвату који је спроводила албанска терористичка ОВК, а који је за циљ имао етнички чисто, албанско Косово,
наводе из Српске координације.

„Захтевајући правду за отете и убијене Србе и неалбанце на Косову и Метохији, по ко зна који пут апелујемо да надлежне правосудне институције злочинце приведу правди“, поручују из Српске координације.

Припадници албанске терористичке ОВК су 22. јуна 1998. године, у раним јутарњим часовима истјерали из аутобуса, којим су се превозили на посао, деветоро Срба – радника површинског копа „Белаћевац“ Термоелектране Обилић и одвели их у непознатом правцу.

Преузето са: СРНА

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар