АКТУЕЛНО:

БОРС ПРОСЛАВЉА КРСНУ СЛАВУ: Централна прослава Митровдана одржана у Српцу

ПОЛАГАЊЕМ венаца и прислуживањем свећа у општинским и градским борачким организацијама широм Српске обележена је крсне славе БОРС – Митровдана. Централна прослава Митровдана одржана је у Српцу.

Председник Скупштине Борачке организације општине Соколац Жељко Лалић истакао је данас да се многи нису помирили с тим да Република Српска треба да постоји, због чега се Српска и даље мора чувати и бранити.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је крсну славу Митровдан председнику БОРС генералу Миломиру Савчићу и свим борачким категоријама, истичући велики допринос српских бораца у одбрани Републике Српске и српског народа на подручјима где су Срби живели од 1992. до 1995. године, када је 21. новембра и верификована Република Српска и међународно перизната у Дејтону, а месец дана потом и овјерена у Паризу.

Представници требињске Борачке организације, града Требиња, Удружења деце погинулих бораца „Насљеђе“ и Полицијске управе Требиње положили су цвеће код споменика браниоцима Требиња од 1992. до 1996. године, поводом Митровдана – крсне славе Борачке организације Републике Српске.

Потпредседник Борачке организације Требиње Максим Мракић каже да је најмање што се може на данашњи дан сетити се сабораца који су животе дали за одбрану Републике Српске да бисмо данас живјели у миру. Он је поручио да одавање поште и служење помена најмање што се може учинити за борце, те истакао да положај бораца у целој Републици Српској, па тако и у Требињу, није на завидном нивоу .Борачка организација општине Брод обиљежила је данас крсну славу служењем Свете литургије у Храму Покрова Пресвете Богородице, освештањем славског жита и ломљењем славског колача.

Преузето са: Новости.рс

Нема коментара

Напишите коментар