Aпел Линте Градоначелнику Новог Сада: Прогнаничким породицама из насеља Пашњак умањити цијену откупа парцела

Поштовани господине Ђурић,

Обратиле су ми се поново прогнаничке породице из насеља Пашњак у Мјесној заједници Ветерник. Познато је да је насеље Пашњак основало 105 прогнаничких породица а настало је на мјесту депоније односно сметлишта. Породице су тешким дугогодишљим физичким радом од депоније направили уређено насеље и готово су у цијелости својим средствима изградили комуналну инфраструктуру. Због тога би било праведно да се становницима насеља Пашњак одреди умањена цијена откупа парцела на којима су изградили своје куће.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције на челу са господином Мандићем одредила је да је цијена откупа парцела 29 евра по м2 и да се читав износ мора платити одједном. Породице траже да цијена откупа парцела буде 15 евра м2 тј. да се умањи за 50 %, као и да се плати у ратама на 20 година. Подсјећам да се 276 прогнаничких породица уселило прије неколико година у станове у Ветернику. Они су добили 50 % попуст на цијену откупа и могућност да плаћају откуп станова у ратама на 20 година.

Желим да Вас замолим да Град Нови Сад узме у обзир горе наведене чињенице и да изађе у сусрет оправданим захтјевима прогнаничких породица из насеља Пашњак.

Такође, прогнаничке породице Вас моле да примите њихову делегацију на састанак.

Очекујем да ми одговорите на моје писмо.

С поштовањем,

У Београд, 04. мај 2023. године

 

Предсједник Савеза Срба из региона
и народни посланик
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар