„Аждаха“ кидише на Цркву и Св. Ђорђа: Полиција забранила вјерницима улаз у храм у Пљевљима

Према незваничним информацијама које су нам доставили читаоци нашег портала, Управа полиције планира сјутра, на Ђурђевдан, да појача контролу спровођења мјера здравствене заштите, чак и до нивоа обилазака домаћинстава у којима се прославља Ђурђевдан.

С обзиром да је актуелни режим забранио одржавање литургија у Цркви, и да је у случају митрополита Амфилохија и свештенства Српске Православе Цркве и служење опела практично криминализовано – као и практиковање вјере, бојазан наших читалаца да би „органи реда“ својим (не)дјелима могли оскрнавити и обиљежавање крсне славе – сматрали смо у потпуности оправданим.

Међутим, полиција је, као и увијек када је ријеч о СПЦ и православним вјерницима у Црној Гори, показала завидан степен „ажурности“ и „патриотизма“. Не чекајући Ђурђевдан, они су кренули да шиканирају вјернике – одмах!

Погледајте објаву Фејсбук странице Црква Свете Петке – Пљевља, па ће и стварне намјере институција које „раде за нас“ бити још јасније.

„Драга браћо и сестре, господо пљеваљска,

данас, уочи великог празника Св. великомученика Георгија, испред нашега храма службеници полиције су поново кренули са притисцима на свештенство и вјерни народ. Без обзира на то што се свештенство и вјерници придржавају мјера које је прописало Национално координационо тијело, полицијски службеници не дозвољавају улазак у наш храм.

Св. великомученик Георгије је крсна слава многих становника Пљеваља и ми, овом приликом, апелујемо на све да не прекидају своју крсну славу коју су наши преци сачували у много тежим временима и предали је нама. Ове године крсну славу прослављамо у кругу своје најуже породице, али најдражи гост нам ипак долази, тај гост је Светитељ – заштитник наше породице, зато у његову част припремамо славски колач и жито, а пред његовом иконом прислужујемо кандило и славску свијећу.

Свим свечарима који припремају славски колач и жито, свештеници ће прекађивати испред нашег храма уз поштовање свих прописаних мјера.

Уколико посустанемо, сцене у којима полицијски службеници одређују када ће и ко улазити у храм и молити се Богу наставиће се и онда када епидемија прође, зато морамо остати храбри и истрајни до краја.

Св. великомученик Георгије је претрпио велика мучења и страдања због своје вјере у Васкрслог Христа, зато се његово име слави данас широм Васељене. Сви ми, који се молимо Св. Георгију, треба да се угледамо на њега и да се храбро носимо са искушењима у којима се налазимо и да не губимо вјеру у Господа који нас неће оставити.

Побиједиће народ који слави Св. Георгија Побједоносца! Христос васкрсе! Не дамо светиње! Срећна слава!“, закључили су.

Вјерници дакле, и кад поштују све одредбе НКТ-а, сметају. А, јучерашња фотографија са сједнице Одбора директора „Плантажа“, на којој се примјетно флагрантно кршење прописаних мјера од стране руководства угледног државног предузећа, по свој прилици није узнемирила ни полицију, нити тужилаштво.

Јасно је да представници режима имају ексклузивно право на кршење прописаних мјера здравствене заштите, али и свих других. Такође – јасно је ко нема, и коме се покушавају одузети и елементарна људска права.

Вест преузета са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар