АКТУЕЛНО:

Божићне печенице за 80 породица на Банији

Печенице поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића за 80 породица које живе у Банији обезбиједио је добротвор Данијел Додош из Швајцарске, чији коријени вуку са Баније.

Додош је заједно са Срђаном Марином и Пером Грабуџијом обезбиједио печенице за породице који живе у селима Стрмен, Црквени Бок, Ивањски Бок, Словинци, Шаш, Живаја, Костреши.

– Овим даривањем, желимо да покажемо да мјештани наших села који данас живе на Банији нису сами, да увијек постоји неко ко мисли на њих и од кога ће имати подршку – прича за Срну тридесетједногодишњи Додош.

Он је истакао да је желио овом акцијом да подстакне и друге да помажу и мисле на људе на њиховој родној груди.

Додош додаје да му је жеља да се заврше радови на Храму Свете Ане у Стрмену у општини Суња, за чију изградњу је даривао новац.

Парох у Хрватској Костајници у Епархији горњекарловачкој Славиша Симаковић за Срну каже да је живот Срба у парохији костајничкој тежак и да има мало младих.

– Овдје је остало углавном старије становништво, а младих скоро да и нема. У нашој парохији годишње умре око 80 људи, тако да се убрзано празне наша села – каже свештеник Симаковић.

Он је навео да је божићна хуманитарна акција Додоша изузетно важна за Србе који живе у парохији карловачкој, јер знају да нису сами и додао да је овај хуманитарац прошле године обезбиједио печенице за Божић за мјештане села у Козарској Дубици и Костајници.

Додош, иако рођен у Швајцарској гдје данас живи са својом породицом, показао је својим примјером да постоје људи великог срца, а већ је помагао становницима Баније након земљотреса, али и породицама у стању социјалне потребе.

Преузето са: РТРС

This is box title
Нашој редакцији Додош је послао фотографију како се у Швајцарској са пријатељима припрема за велику хришћански празник Божић.
Нема коментара

Напишите коментар