БУДИМО ЉУДИ – Кривокапић посјетио Пљевља: Једнако ћемо бранити џамије као наше цркве!

Носилац листе „За будћност Црне Горе“ проф. др Здравко Кривокапић, посјетио је данас Пљевља, осуђујући дешавања у том граду.

Након конференције које је одржана у хотелу „Пљевља“, Кривокапић је заједно са свештеницима развио транспарент испред Хусеин-пашине џамије, на којем пише – „Не дамо светиње“, и тиме послао јасну поруку свим грађанима Црне Горе – да ће једнако бранити џамије као и цркве.

На самом почетку обраћања, Кривокапић је цитирао Патријарха Павла – „Будимо људи“ и Марка Миљанова – „Одбранимо друге од себе“.

„Даље, ниједна једина ријеч није потребна. То је нека порука која ових дана треба стално да се понавља. Ово што се дешава, нити је случајно, нити ради опозиција, која ће врло брзо бити позиција. Опозицији не одговара ниједан једини инцидент у овом тренутку. То је спиновање, које се дешава од одлазећег режима, са методама које су добро познате свим грађанима Црне Горе“, казао је Кривокапић.

Он је казао да одлазећи режим жели да страх и мржња превлада све оно што је мимо људских потреба, а људи знају ко је ко у Црној Гори, не само у Пљевљима.

„Јасно је зашто се то ради. Ако само погледате дешавања која су везана  за Пљевља, Рожаје, Бијело Поље, да ли може неко нормалан да каже да је то случајно“, упитао је Кривокапић.

Он је такође упитао зашто полиција не нађе поменуте преступнике, те да је њихова обавеза да по Уставу и закону обезбиједи мир и ред у читавој Црној Гори.

„Ако се то не ради данас, када ће се радити“, упитао је Кривокапић.

Казао је да полиција све зна, па чак и шта су ручали грађани Црне Горе. Такође је додао да имају и камере, своје људе, да имају разрађен систем, те да ову државу због тога можемо назвати – полицијском државом.

„Ако је држава полицијска како допушта да нико не буде процесуиран, препознат. Али мене не интересује ни та чињеница, ко је то направио, већ ко је то наредио. То у Црној Гори мора да заживи. Ко је дао наређење за ово што се дешава, и у Пљевљима и било гдје друго“, казао је професор Крвиокапић.

Он је казао да, конкретно када су у питању Пљевља, одлазећи режим жели да створи такву слику међународној јавности.

„Ви знате како пишу новине и у Хрватској, и у Сарајеву, које су окренуте на начин да штите режим Мила Ђукановића. Да буквално само што рат није избио у Црној Гори“, рекао је Кривокапић.

Кривокапић је казао да они желе само мир и спокојство.

„Ми свим грађани желимо једнако добро. Без обзира које су вјере, националности , каква мишљења и слободу желе. Оно што је нјаважније, у овом тренутку, послати јасну поруку да Управа полиције, директор полиције, да сви начелници Центара безбједности, морају да раде свој посао. Не могу они да се дистанцирају и да не знају шта се дешава у овим ситуацијама“, казао је Кривокапић.

Он је додао да све те поруке мржње, не може нико да искаже, осим онај који је мрзовољац и једини му је оријентир у животу да лажима покрене нешто што никоме не треба.

„Најважнији тренутак у Црној Гори је управо можда данашњи дан“, казао је он и додао „Ми поручујемо да смо прорежимски оријентисани ка Западу. Наравно, покренућемо све пријатељске везе које треба. Ми не треба да се завађамо, са било ким, али нама су најближи комшије које имамо у окружењу, то су све ове државе региона. Ми им шаљемо поруку мира“.

Он је казао да свака порука „Селите се “ је порука режима.

„Ако то некоме није јасно, прочитајте изјаву премијера, предсједника у предизборној кампањи„, казао је Кривокапић.

Кривокапић је казао да је из Пљеваља кренуо у ослобођење Црне Горе.

„Очуваћемо ту слободу по цијену својих живота. Нека схвате како год хоће. Бранићу без пиштоља и без метка оно што смо освојили на изборима“, саопштио је он.

Кривокапић је напоменуо да онај који је покушао да у ОИК прикрије контролне листиће, да би се контролни листићи разликовали од броја који је у кутији, да говори о чињеници да тај ради по нечијем налогу.

„Мене не интересује онај који је то направио, него онај који је то наредио“, казао је Кривокапић.

Он је казао да је то још један покушај да се за кратко вријеме промијени изборна воља грађана.

„Они нијесу очекивали да ће грађани стати толико здушно бранећи овај народ, ову слободу“, истакао је Кривокапић.

Оваква излазност, казао је он, је само резултат одлучности народа који је показао какав треба да буде. Кривокапић је додао да коалиција „За будућност Црне Горе“ од почетка, од јануара, има паролу – Не дамо светиње, која се односи, како је казао, на све светиње.

„То морају знати и наша браћа исламске вјероисповијести да ћемо једнако бранити њихове џамије као наше цркве“, поручио је Кривокапић.

Извор: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар