centralna_izborna_komisija

Централна изборна комисија БиХ омогућила гласање у Србији на локалним изборима у БиХ

Савез Срба из региона обавјештава заинтересоване грађане да је Централна изборна комисија Босне и Херцеогвине на  сједници одржаној 04.05.2016. године донијела Одлуку о расписивању и одржавању Локалних избора у Босни и Херцеговини 2016. године. Избори ће се одржати у недјељу, 02. октобра 2016. године.    

У складу са „Одлуком о дипломатско-конзуларним представништвима Босне и Херцеговине на у којима се планира организовање гласања за Локалне изборе 2016. године“, на предстојећим локалним изборима у БиХ отворена је могућност да држављани Републике Српске и БиХ који живе у Србији, а имају бирачко право (имају држављанство и личну карту издату у БиХ) могу то своје право остварити тако што ће моћи гласати на бирачким мјестима у Републици Србији.

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине (скраћено ЦИК БиХ) ће посебним прописом утврдити тачан број и распоред гласачких мјеста при Амбасади БиХ у Србији, сходно броју бирача регистрованих да гласају лично у амбасади БиХ у Србији.

Да би остварили ово право основни услов је да се наши грађанини региструју у бирачки списак код ЦИК-а БиХ. Пријаву и регистрацију у бирачки списак, бирач може реализовати тако што ће попунити формулар „ ПРП-1“ (који ће преузети на сајту ЦИК-а) и са фотокопијом личне карте, пасоша или возачке дозволе издате у БиХ, послати поштом на адресу: Избори у БиХ. Поштански претинац 451, 71 000 Сарајево или електронским путем на e-mail: prijavapp@izbori.ba

Kрајњи рок за пријаву и регистрацију у бирачки списак код ЦИК- а Босне и Херцеговине је 19. јул 2016 године , с тим да препоручујемо да се ова активност обави знатно раније. Више информација о предстојећим изборима можете погледати на сајту ЦИК-a БиХ, www.izbori.ba У овој активности можете рачунати на подршку и помоћ Савеза Срба из региона који има својe канцеларије у Београду и Новом Саду.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар