Кордунаши одиграли традиционалну пријатељску фудбалску утакмицу у Кљајићеву

У оквиру славе села одржана пријатељска утакмица која је одиграна између Фудбалског клуба Кордун и Репрезентације Кордуна коју је саставио Завичајни клуб Кордунаша на локалном стадиону у Кљајићеву 27. 8. 2022. године.

Овај спортски догађај употпунио је и тродневни народно-црквени  програм поводом славе села Кљајићева, Велике Госпојине. Уз разноврстан културно-умјетнички програм наступиле су крајишке групе „Српска тромеђа“, „Коријени“ и бенд „Јорговани“. Поред тога, одржано је и такмичење у кувању рибљег паприкаша.

Послије сјајне спортске и фер борбе на зеленом терену, по завршетку утакмице радовали су се више гости који су резултатом 9:3 славили побједу.

Стрелци су били: Матко ( 2 ) и Бараћ ( 1) гол за ФК Кордун, а Козлина ( 5 ), Буњевчевић ( 2 ), Јапунџић ( 1 ) и Шарић ( 1 ) гол за Репрезентацију Кордуна.

Екипе су наступиле у сљедећим саставима:

  • ФК КОРДУН : Милетић, Драгаш, Матко, Хрстић, Цвијетичанин, Јурић, Косановић, Илић, Бараћ, Чешњевар и Мишчевић. Селектор екипе је био Милан Драгојевић.
  • РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КОРДУН: Трбојевић, Карталија, Вучинић, Шарић, Сикирица, Козлина, Каран, Грозница, Јапунџић, Сучевић, Буњевчевић, Макарун, Трифуновић, Миливојевић и Кљуковница. Селектор екипе је био Душко Дејановић.

Репрезентација Кордуна састављена је била од бивших фудбалера који су некада играли на Кордуну и у Србији, међу којима је било и активних фудбалера. По традицији дружење је настављено у трећем полувремену.

Организатор ове утакмице био је Фудбалски клуб Кордун, а покровитељи МЗ Кљајићево и Град Сомбор.

 

                                                                                               Информативна служба

Савеза Срба из региона

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар