Одржан Великогоспојински турнир у боћању у Панчеву

У Панчеву је на Велику Госпојину одржан турнир на којем је учествовало 20 екипа.

Побједници су екипа Печењара Шуша из Банатског Новог Села, друго мјесто је освојила екипа Панчево 1 и треће Банатско Ново Село.

Далматинци су боћање донијели у Панчево, како организатори кажу још прије рата, али се омасовило када су Војводину масовно населили Крајишници послије Олује.

Некада су боћари боћали како нам је рекао Зоран Граовац један од организатора на травнатом терену, док нису самоиницијативно и са властитим средствима направили боћарски терен прије неких 4 године. Претежно су у питању Далматинци, и на теренима се окупљају свако вече.

– Сада правимо надстрешницу да можемо да се дружимо и када пада киша. Често се договоримо, па спремамо и храну, печемо роштиљ, тањирачу или кувамо нешто. Људи који се ту окупљају прије подне раде и увече желе негдје да се опусте. Највише има људи из Книна и околине, од обичног радника до доктора, и сви смо као једно. Додуше, имамо и два Ужичанина који долазе, Лука Вујовић власник ресторана Мали рај је Херцеговац и сваки дан је на теренима, из Босне из Герзова Митар Зубић који је главни за све…

Граовац наглашава да је управо Зубић највише допринио да сада имају свој терен. Њихова екипа је редовна и на турнирима по цијелој Војводини.

Оно што им је жао што нема могућности за дружења зими, некда су ишли у куглану, која је сада затворена.

Граовац наглашава, да боћање није тешко, али је изузетно добро за све људе у зрелим годинама који своје радно вријеме проводе сједећи, ово је прилика да ходају, разгибају се и бораве на свјежем ваздуху. У овим турбулентним временима, боћарски терен им је као уточиште.

                                                                                                                                     Новинар Српског кола

                                                                                                                                                Драгана Бокун

                                                                                                                   ФОТО: принст скрин Ово је Србија РТС

Нема коментара

Напишите коментар