Делегација Црвене звезде посетила Вуковар

Висока делегација фудбалског клуба Црвена звезда на челу са председником Светозаром Мијаиловићем посетила је Заједничко веће општина.

Поред председника Црвене звезде Светозара Мијаиловића у делегацији су биле и две клупске легенде, потпредседник клуба Јован – Куле Аћимовић и тренер ветеранске екипе Милош Шестић. Ово је прва званична посета представника Црвене звезде Заједничком већу општина и српским институцијама на овом подручју. До реализације ове посете на којој је договорено неколико програмских садржаја који би се требали реализовати у будућности, дошло је након низа ранијих састанака и посета београдском клубу.

– Већ неколико година постоји одређена сарадња Заједничког већа општина са фудбалским клубом Црвена звезда, а до овог састанка дошло је након неколико претходних договора и састанака. Разговарали смо о неким будућим програмима које желимо да проведемо, а за нас је изузетно важно да пре свега нашој деци и омладини пружимо могућност да се нађу на неком кампу Црвене Звезде, да имају тренинге тамо и да кроз одређену селекцију они који су најбољи имају прилику да оду у Црвену Звезду. Било какав облик спорта је добродошао, а за нас је посебно задовољство што је са нама председник фудбалског клуба Црвена звезда, што је дошао овде, и то свакако овој посети даје на важности и говори о озбиљности и намери не само Црвене Звезде, него и Заједничког већа општина, да ове програме проведе и да у будућности планирамо још таквих програма и пројеката – истакао је председник ЗВО-а Дејан Дракулић који је нагласио да ће се сарадња остварити и када су ветерани у питању кроз гостовање ветеранске секције Црвене Звезде неким од наших клубова који имају активну ветеранску екипу.

Црвена звезда различит вид сарадње има и у другим срединама, како у Србији тако и ван њених граница, па је ова посета Вуковару само логичан след када су активности овог клуба у питању.

– Мени је посебно задовољство што сам као председник фудбалског клуба Црвена звезда добио позив од Заједничког већа општина да посетимо Вуковар и утврдимо ону сарадњу коју смо у претходном периоду договарали. Наиме, све се своди на то да је Црвена звезда веома заинтересована за развој фудбала и фудбалске игре и у ту сврху развила је активност не само у Србији, него и шире у региону, успоставља сарадњу са фудбалским центрима, школама, клубовима, да би се на тај начин фудбал развијао и у тим срединама, а са друге стране да се открију та талентована деца која би могла сутра да буду и чланови Црвене Звезде. Ми располажемо са стручним кадром који може бити од користи и тренери из клубова са овог подручја могу да користе та знања наше омладинске школе кроз коју пролази велики број дечака из Србије, али и из региона – нагласио је председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Сарадња и ветеранских секција

У неком ранијем периоду, у више наврата, на овом простору гостовали су ветерани Црвене Звезде који су играли пријатељске сусрете са тимовима у Вуковару и околини. Иако се тема састанка односила пре свега на рад са млађим селекцијама у разговорима нису заобиђени ни ветерани.

– Сасвим је реално да у скорије време гостујемо овде на вашем подручју у неком наредном периоду, поготово ако узмемо у обзир врсту и ток разговора који су вођени овде у току дана. Прво што ће се учинити то је да ветерани дођу овде, пробију лед и наставе сарадњу коју смо и раније имали са неким клубовима. Такође, циљ нам је да уз најстарије доведемо и оне најмлађе и мислим да ћемо тако остварити некакве амбиције које одређени локални клубови овде имају – напоменуо је потпредседник Црвене Звезде и водитељ ветеранске секције Јован Куле Аћимовић, истакавши да су ветерани овог клуба веома активни и да у њима нису доминантни само бивши играчи.

– Ветеран Црвене Звезде је свако ко воли клуб, ко је одређени период провео у њему без обзира да ли је био играч или, члан управе, лекар, тренер у омладинској школи и слично. Такође, ветерани имају и другу функцију кроз фондацију коју смо основали, а која има знатна материјална средства којима помаже свим члановима који нису у стању да раде и играју, односно немају довољно материјалних средстава за честит живот и поносан сам на то да у том погледу сјајно функционишемо.

Посета Вутексу и БСК-у

Велику заслугу за долазака делегације Црвене Звезде у Вуковар има члан Одбора за културу и спорт Заједничког већа општина Никола – Никица Гагулић који је овом приликом добио и посебно признање од стране Црвене Звезде за дугогодишњу сарадњу.

– Ова иницијатива за сарадњу траје дужи низ година јер сам најпре у приватном аранжману тамо одлазио и сарађивао са фудбалским клубом Црвена звезда. Након доласка у Заједничко веће општина дошао сам на идеју да покренем ову акцију и надам се да ће она бити успешна и плодотворна. Помало сам изненађен овим признањем које сам добио од Црвене Звезде, али ми је изузетно драго због тога – истакао је Гагулић.

Заједно са својим домаћинима представници Црвене Звезде посетили су два фудбалска клуба која су активна на овом простору трећелигаша Вутекс-Слогу из Вуковара и друголигаша БСК из Бијелог Брда који уједно у својим клубовима имају и интензиван рад са млађим селекцијама. Поред посете фудбалским клубовима делегација је обишла и Српски дом у Вуковару као и Културно-научни центар „Милутин Миланковић“ у Даљу.

Извор: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар