patrijarh 1

Делегацију Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије примио патријарх Иринеј

Делегација Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије коју су чинили, предсједник Иван Костић, замјеник предсједника Миодраг Линта, члан Јадранка Јовановић и секретар Весна Матић Вукашиновић, састала са 26. априла 2017. године са Патријархом српским Иринејем. На састанку је делегација Одбора упознала Патријарха Иринеја са својим активностима а посебно са предстојећом изложбом о Јасеновцу која ће бити одржана у Холу народне Скупштине Републике Србије. Циљ изложбе је да допринесе заштити културе сјећања и глобалних напора УН да спријечи појаву ревизионизма и фашистоидних идеологија искључивости и дискриминација свих врста.

Линта је упознао Патријарха Иринеја са иницијативом да се сазове посебна сједница Скупштине Србије на којој би се, послије расправе, усвојила Декларација о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима а затим започела интензивна борба за признање постојања геноцида у међународној јавности, по узору на Јерменију и јерменске организације. Патријарх Иринеј је подржао сазивање посебне сједнице Скупштине Србије, организовање предстојеће изложбе о Јасеновцу и друге активности Одбора за дијаспору и Србе у региону чији циљ је опстанак и очување националног и културног идентитета Срба у региону и дијаспори.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“6589″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1493387923276″]
Нема коментара

Напишите коментар