ДФ: Глад куца на већину врата у Црној Гори, обезбиједитe пакете и једнократну новчану помоћ

„Дневно имамо велики број позива, конкретних предлога и захтјева наших грађана, који хвале поједине потезе НКТ, као у случају подјеле помоћи у Тузима, али, нажалост, много је више критика и незадовољства. С правом питају зашто нема конкретне помоћи у роби и новцу, зашто се одбија понуђена помоћ, зашто нема тестова, заштитне опреме…“

Демократски фронт позива Национално координационо тијело да направи реалну процјену досадашње помоћи која се подијелила угроженом становништву и изразили бојазан да су неке процјене и мјере промашиле циљ, тако да изгледа да је систем заказао када су у питању многе рањиве категорије, што у наредним данима може довести до посљедица и ситуације да се хиљаде људи суочи са немаштином и недостатком основних услова за живот.

Оваква политика Владе и НКТ не даје добре резултате, истичу они, што показује ситуација у којој се, напримјер, налазе пензионери, предузетници, људи на бироу, инвалиди…

Сматрају да сви морамо сви бити сурово реални, и поставити основно питање – од чега ће да живе они који сада НЕМАЈУ НИКАКВЕ ПРИХОДЕ? Стога и упозоравјуа Владу и НКТ да предузму одговорније потезе којима би се санирала тешка криза у којој се налазимо, а која пријети да ескалира.

ДФ предлаже:

– Неопходно је да се свакој породици у Црној Гори достави пакет помоћи, попут онога који је подијељен породицама у општини Тузи. Тај добар начин помоћи би омогућио задовољење основних потреба за мјесец дана свакој породици и не би било раздвајања и дискриминације становништва по основу подјеле помоћи. Оне породице којима то није потребно, јер располажу властитим резервама, могу писано да је одбију, што би се третирало као њихова властита донација и помоћ у овим критичним моментима другим угроженијим породицама у Црној Гори.

– Хитно се сваком пунољетном грађанину мора обезбиједити једнократна новчана помоћ у висини минималне плате.

Истичу да би само са ове двије мјере снажно помогли свима, свакој породици, предузетницима, а посебно би морали наградити људе запослене у здравству који су најпогођенији овом кризом.

„Дневно имамо велики број позива, конкретних предлога и захтјева наших грађана, који хвале поједине потезе НКТ, као у случају подјеле помоћи у Тузима, али, нажалост, много је више критика и незадовољства. С правом питају зашто нема конкретне помоћи у роби и новцу, зашто се одбија понуђена помоћ, зашто нема тестова, заштитне опреме…

Ова држава има довољно пара и робе, само их треба правилно распоредити, и на организовани начин доставити грађанству. Пале су већ велике ријечи захвалности донаторима, а изгледа, за разлику од чланица ЕУ које су незадовољне јавно вријеђале бриселску администрацију због изостанка помоћи, да је власт Црне Горе успјела да обезбиједи велика средства са те адресе. Ми честитамо предсједнику и Влади Црне Горе на том невјероватно великом успјеху и тражимо и захтијевамо само једно – да се та помоћ достави онима којима је и послата, а то су грађани ове земље.
Средства су такође обезбиједили и донатори које Влада представља као стратешке инвеститоре, а неки од њих су, иначе, у Црној Гори потражили спас од закона у њиховим државама јер су опљачкали своје сународнике.

Наша порука је да се мора радити брзо, јер глад и немаштина куцају на већину врата у Црној Гори!“, закључили су.

Вест преузета са: in4s.net

 

Нема коментара

Напишите коментар