Галијашевић: Устав БиХ срушен вољом Запада у корист исламистичке политике

Стручњак за безбједности и тероризам Џевад Галијашевић рекао је Срни да је Устав БиХ срушен вољом Запада у корист исламистичке политике у Сарајеву.

Галијашевић је истакао да је БиХ дио међународне игре и „дрске западне геополитичке завјере“.

– Кад је реч о стварним проблемима, све је и почело и прије него што је потписан Дејтонски споразум – рекао је Галијашевић.

Галијашевић је посебно нагласио улогу високих представника јер је њихов резултат сукобљено друштво у БиХ.

– Сада видимо да Република Српска мора да размишља о својој безбједности, па чак и оној медицинској – нагласио је Галијашевић и додао да је Српска доказала озбиљну политику тиме што је под своју надлежност вратила Агенцију за лијекове.

Галијашевић је рекао да је то важан корак за Републику Српску, те да се за „рушење Устава БиХ не могу кривити функционери из Српске, јер је за рушење крив Запад“.

Он је додао да је и Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ нелегална.

– Ми рушења Устава БиХ имамо у ФБиХ. Они владају и против воље грађана и лоптицу пребацују у бањалучко двориште. Проблем је што ни српском члану Предсједиштва БиХ Милораду Додику, ни предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, ни првим сарадницима Средоју Новићу, Драгану Лукачу, Небојши Радмановићу, Николи Шпирићу не можете инпутирати нечасну улогу у рату, не можете пронаћи ратну мрљу. Не можете говорити да они руше Устав БиХ – поручио је Галијашевић.

Он је подсјећа да је Додик указао на чињеницу да у Уставу БиХ у Анексу четири пише да не постоје Оружане снаге БиХ и да су послови одбране делегирани ентитетима.

– Додик је указао и да нема Високог судског и тужилачког савјета, да нема Тужилаштва БиХ, да нема ове Обавјештајно безбједносне агенције на чијем челу сједи човјек са осмогодишњом школом и са три фалсификоване дипломе – истакао је Галијашевић.

Он је додао да су пријетње исламским свијетом подстицане од лидера СДА Бакира Изетбеговића неозбиљне и „пуцање из празне пушке“.

– Видим да је Бакир неозбиљан. Не постоји хомогени, монолитни исламски свијет. Такво нешто не постоји. Знате да је сва политика коју предводе шиитске земље, предвођене Ираном, Ираком, дијеловима Либана и Сирије дубоко конфронтирана са политиком Саудијске Арабије и арапском политиком. Посебно Турска има другачију политику. Та пријетња исламским свијетом је пуцање из празне пушке – појаснио је Галијашевић.

Према његовим ријечима, Запад види исламистичко лутање и политички радикализам.

– Видите ви ту јасне ставове, па и у региону. Видите напоре и предсједника Србије Александра Вучића да се сачува мир. Мислим да су информације које Вучић има тачне. Он одлично зна да Бошњаци и Срби не желе рат – поручио је Галијашевић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар