АКТУЕЛНО:

Храмовна слава у Миочићу

На празник Рођења Светог Јована Претече – Ивањдан, дана 7. јула 2023. године, служена је Света Архијерејска Литургија у Миочићу, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим.
”Драга браћо и сестре, данас смо се окупили да прославимо рођење највећега од жене рођенога, како је то за њега рекао сам Господ Исус Христос, да прославимо рођење онога који је ишао испред Господа и најављивао Његов долазак, те зато и кажемо да је он и пророк, али и онај који је позивао људе на покајање, да мисле о својим гресима, и да нађу начин да превазиђу исте.
Покајте се, јер се приближи Царство Небеско – то је основа на коју је позивао Свети Јован Крститељ, али иста она порука која се тиче и нас данас, којима је Царство Небеско и ближе него њему у то време. Као што се Јован повукао у пустињу да га ниједна брига не омета у његовом односу са Богом, тако смо и ми позвани да на Светој Литургији мислимо о Богу, да наше молитве принесемо и да непрестано тражимо од Господа да постанемо деца и наследници Царства Небескога, како се то каже у Светој тајни крштења.” – рекао је владика Никодим и позвао верни народ да што чешће учествују у светим тајнама, а најпре у Светој тајни евхаристије.
Епархија далматинска
Нема коментара

Напишите коментар