Институције Српске радиће на побољшању положаја Срба у Мостару

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарали су у Мостару са представницима српске заједнице о положају Срба у овом граду и актуелним политичким питањима.

Главна порука састанка је да ће институције Републике Српске радити на томе да се поправи положај Срба у Мостару.

Додик је обећао помоћ за изградњу вртића у Мостару, додајући да неће бити заборављени ни српски пољопривредници у овом граду.

– Ми смо преузели на себе, као што смо то урадили у области борачко-инвалидске заштите, да сви наши људи који овдје раде и живе имају исти третман у погледу апликације за средства Владе Републике Српске која се додјељују по разним пријектима у Српској – рекао је он.

Додик је истакао да је веома важно да Срби у граду на Неретви буду легитимно представљени.

Он је додао да је српска заједница до сада била потпуно скрајнута у свим сегментима. Замјерио је и то што за Србе нема мјеста у јавном сектору, на руководећим позицијама и у управним одборима.

Потпредсједник Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић рекао је да су званичници Српске обећали подршку свим пројектима.

– Дефинисано је шта је кључно да урадимо да дођемо до радних мјеста, не само кроз политичко дјеловање у државној управи, него да заснујемо своје послове и искористимо подршку Републике Српске и омогућимо српској заједници да живи бољим животом – рекао је Миливојевић.

Састанку је присуствовала и посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар