АКТУЕЛНО:

Изградња кућа за социјално угрожене породице у општини Угљевик

Пружити помоћ и подршку онима којима је помоћ потребна опредjељење је локалне самоуправе општине Угљевик. Приоритет у раду ове општине је изградња стамбених објеката социјално угроженим породицама. Према рjечима начелника Угљевика, Василија Перића, стање у друштву се огледа по томе колико се може помоћи људима којима је то неопходно. У складу с наведеним ставом, општина Угљевик је, уз подршку дијаспоре и људи добре воље, изградила стамбени објекат социјално угроженој четворочланој породици Благојевић из Корените. Начелник општине Угљевик Василије Перић је крајем септембра 2019. године уручио кључеве новог дома Благојевићима.

– Срећан сам и задовољан јер смо успјели да изградимо стамбени објекат уз помоћ добрих људи за породицу Благојевић. Кренули смо у овај пројекат крајем прошле године и данас имају  нови дом, истакао је Перић.

Изградња куће за породицу Благојевић из Угљевика почела је пре годину дана уз подршку локалне управе, Центра за социјални рад, Борачке организације Угљевик, Синдикале организације Рудника и Термоелектране, као и људи добре воље. Породица Благојевић, у којој нико није запослен и имају болесно дете, годинама је живjела у лошим условима и у тешкој је материјалној ситуацији. Супружници Благојевић имају кћерке Зорицу која је ученица четвртог разреда средње школе и Славицу која похађа седми разред. Обрен Благојевић рекао је да је захвалан свим људима који су им помогли наглашавајући да је ово за његову породицу велика радост и преокрет, јер су годинама живjели у лошим условима.

Поред помоћи пружене Благојевићима, општина Угљевик је донирала средства за изградњу куће у Горњој Трнови, породици Ђокић са четворо дjеце. Незапослени демобилисани борац Живан Ђокић, отац Александре, Анђеле, Маше и сина Ваје захвалио се свима који им помажу да саграде кућу. Очекује се да ће се Ђокићи слиједеће године уселити у нови дом.

– Наш циљ је да у наредном периоду свима са лошим условима становања то поправимо, а онима који су у стању стамбене потребе изградимо стамбене објекте. Општина Угљевик посебну бригу води о вишечланим породицама, додао је Перић и захвалио свима који су помогли овај важан пројекат.

 

                                                                                                        Новинар Српског кола

                                                                                                          Драгана Шиповац

Нема коментара

Напишите коментар