АКТУЕЛНО:

Једном човек даје реч: Дан сећања на народног хероја Милана Тепића

У Комленцу код Козарске Дубице обележава се 28. годишњица од страдања народног хероја мајора Милана Тепића. Помен је одржан на месном гробљу у Комленцу у присуству родбине, пријатеља и званичника у оквиру Дана сећања на народног хероја Милана Тепића, преноси РТРС.

На породичну гробницу Тепића у Комленцу у Козарској Дубици венце су положили делегација Општине Козарска Дубица, пријатељи и родбина мајора Тепића.
Венце су, између осталих, положили и народни посланик Перица Бундало, представници Општинске борачке организације, СУБНОР-а и Полицијске станице, потпредседник Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила града Приједора Славиша Књегинић и други појединци.

Мајор Југословенске народне армије Милан Тепић погинуо је 29. септембра 1991. године у бјеловарској касарни на Беденику, након што је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике, јавља РТРС.

За тај јуначки чин мајор Тепић је одлуком Председништва Социјалистичке Федеративне Републике Југославије постхумно одликован Орденом народног хероја.

У част овог јунак, Република Српска установила је Орден за посебне заслуге у рату, а одлуком Скупштине општине Козарска Дубица 29. септембар проглашен је Даном сећања на народног хероја Милана Тепића.

Једна улица у Козарској Дубици носи име Милана Тепића, а у Парку народних хероја подигнута је биста са његовим ликом.

Народном хероју Милану Тепићу постхумно је 2007. године додељен Златни грб Општине Козарска Дубица, који је уручен његовом сину Александру.

У Комленцу, код Козарске Дубице, Тепићевом родном месту, сваке године се обележава дан његове херојске погибије.

Обележавањем сећања на страдање мајора Милана Тепића биће завршен овогодишњи програм обележавања „Септембарских дана одбране“ од хрватске агресије 1995. године, јавља РТРС.

Преузето са: Искра

Нема коментара

Напишите коментар