Јунице стигле у 35 домаћинстава повратника у Босанском Петровцу

Пројекат економског оснаживања повратника у Босанском Петровцу који је са око 100.000 марака суфинансирала Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону успјешно је окончан, а на адресе 35 домаћинстава у овој западнокрајишкој општини стигле су стеоне јунице.

Потврдио је то за „Глас Српске“ директор Центра за подршку повратницима у Унско-санском кантону (УСК) Немања Давидовић нагласивши да је о свему информисао директора Управе Арноа Гујона.- Тек када смо сјели да напишемо извјештај схватили смо колико су повјерење министар спољних послова Србије Никола Селаковић и директор Управе Арно Гујон указали управо нама. Подржали су наш пилот пројекат и веома сам поносан на то. Новац буде и прође, али повјерење је оно што остаје и надам се да ће Центар и Управа и у наредним годинама бити заједно у мисији помоћи повратницима – рекао је Давидовић који је и предсједавајући Скупштине општине Босански Петровац. Додао је да је на састанку у Управи било ријечи и о наставку пројекта.

– Почетком марта знаћемо да ли настављамо са куповином јуница и у ком обиму – рекао је Давидовић захваливши институцијама Србије на свесрдној помоћи.
Гујон је истакао да је детаљно прегледао завршни извјештај о пројекту који је Управа суфинансирала на прошлогодишњем конкурсу са више од шест милиона динара.

– Изузетно сам задовољан нивоом професионалности и преданости у раду Центра за подршку повратницима на челу са Немањом Давидовићем који је оправдао сва очекивања овог пилот пројекта. Управа ће наставити да пружа сву неопходну подршку Србима у ФБиХ и да финансира самоодрживе пројекте у региону – поручио је Гујон.

Извор: Глас Српске

Преузето са: дијаспора.гов.рс

 

Нема коментара

Напишите коментар