АКТУЕЛНО:

Којић: „Атлас злочина над Србима“ – капитално дјело на више од 1.300 страница

Књига „Атлас злочина над српским народом 1992. године“, која ће бити промовисана на Међународном сајму књиге у Бањалуци, представља трајни документ који треба да буде судска пресуда злочинима почињеним над Србима 1992. године, изјавио је директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

– Атлас масовних злочина над Србима, у издању Републичког центра, капитално је дјело на више од 1.300 страница у којем су обрађена масовна стратишта српског народа. Ова књига један је од одговора правосудним институцијама на нивоу БиХ које нису жељеле и не желе да процесуирају злочине почињене над Србима – рекао је Којић у Бањалуци.

Којић је рекао да ова књига може послужити правосудним институцијама у БиХ у процесуирању ратних злочина над Србима, напомињући да су оне имале ове податке и прије него што је Републички центар издао „Атлас“.

Према његовим ријечима, правосудне институције БиХ су својим нерадом и одсуством жеље да процесуирају ратне злочине над Србима подстакле Републички центар да изда ову публикацију.

Којић је изразио захвалност Влади Републике Српске, предсједнику Републике Српске Жељко Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који су подржавали све активност Републичког центра.

Нема коментара

Напишите коментар