Линта: Амбасада Хрватске у Београду на турниру у фудбалу величала НДХ; на црним дресовима писало Земун

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да одлука амбасаде Хрватске у Београду да на хуманитарном турниру у малом фудбалу под називом „Дипломате за дјецу“ наступи у црним дресовима на којима је на грудима писало Земун представља величање нацифашистичке НДХ.

Хрватске дипломате и запослени у хрватским дипломатским представништвима у Србији су овом дрском провокацијом дубоко увриједиле стотине хиљада свирепо убијених Срба, Јевреја и Рома током Другог свјетског рата, њихове потомке, као и српски народ, јеврејски и ромски народ.

Добро је познато да је геноцидна творевина НДХ или велика Хрватска, обухватала, између осталог, и Земун. Линта тражи да Министарство спољних послова упути најоштрији протест Загребу због чињенице да су хрватске дипломате у Београду величали злогласну НДХ у којој је извршен геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу је одржан у суботу 15. септембра 2018. године на Ади Цигалнији с циљем прикупљања помоћи за Прихватилиште за дјецу. Организатори су били амбасада Пољске и Словачке у Београду, а осим њих на турниру је учествовало још 14 екипа: амбасаде Финске, Хрватске, Грчке, Италије, Канаде, Украјине, Велике Британије, Русије, САД, Француске, Немачке, затим Делегације Европске уније у Србији, као и екипе МУП-а и Министарства спорта и омладине.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар