Линта: Бошњачка удружења у Бужиму сијала мржњу према Србима и Републици Српској

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да окупљање бошњачких удружења у Бужиму под заставама такозване Армије БиХ и уз ратни поклич „Алаху екбер“,  уз присуство дјеце у ратним униформама, јесте један у низу примјера константног сијања мржње према Србима и Републици Српској. Под наведеним покличом су одсијецане главе српским борцима на озренско-возућком ратишту и убијани Срби током рата.  Етнички мотивисано правосуђе БиХ неће ни овај пут казнити одговорне за говор мржње.

Шовинистичке сцене у Бужиму додатно повећавају тензије и продубљују подјеле у Босни и Херцеговини чиме се не доприноси унапређењу сарадње и разумијевању. Није могуће говорити о успостави повјерења између два народа док год се са бошњачке стране у континуитету шаљу ратнохушкачке изјаве и поруке које позивају на нове оружане сукобе с циљем да се реализују пројекти који нису остварени у прошлом рату.

Линта позива представнике међународне заједнице у Сарајеву да недвосмислено осуде поруке мржње из Бужима и да коначно напусте политику двоструких стандарда. Крајње је вријеме да западни дио међународне заједнице промијени једностран приступ према дешавањима у БиХ а не да и даље стоји на страни Бошњака односно политичког Сарајева. Само политика једнаких аршина, уз досљедно поштовање изворног Дејтонског споразума,  може довести до истинске стабилности и трајног мира

У Београду  12. јануар 2023. година

Информативна служба

Савеза Срба из региона

 

 

Нема коментара

Напишите коментар