Епископ Фотије

Линта: Епископ Фотије да сачува преостале Србе у Тузли

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта присуствовао је устиоличењу епископа Фотија у трон епископије зворничко-тузланске у Саборном храму Пресвете Богородице у Бијељини.

Линта је честитао епископу Фотију избор за епископа зворничко-тузланске епархије и пожелио му да са успјехом обавља нову дужност и уз Божју помоћпомогне опстанку српског народа у овој епархији.

Епископ Фотије

– Наш народ и црква у овој епархији доживјели су физички и духовни геноцид у злочиначкој НДХ и велика страдања деведесетих година прошлога вијека – рекао је Линта и напоменуо да је у одбрамбено-отаџбинском рату управо на простору ове епархије СПЦ доживјела највећа страдања.

– Према преосталим Србима на подручју Тузланског кантона спроводи се системска дискриминација јер не могу да се запосле у полицији, правосуђу, просвјети, здравству, односно генерално у јавном, али и приватном сектору – рекао је Линта.

Он се нада да ће владика Фотије уз подршку Србије и Републике Српске успјети да преостали Срби у Тузли сачувају свој национални и културни идентитет.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар