Линта: Градоначелница Ужица да хитно ријеши проблеме 30 прогнаничких породица

Поштована госпођо Раковић Радивојевић,

За помоћ су ми се обратиле прогнаничке породице из улице Вишеслава Бугариновића у мјесто Севојно везано за откуп станова и лоше услове становања. У питању су двије зграде, једна од 10 и друга од 20 станова, које су прогнаничким породицама додијељене у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији II број 360-5/14 од 12.12.2014. године.

Наиме, прогнаничке породице су у своје станове уселиле у мају 2020. године. Поднијеле су захтјеве за откуп, међутим до данас нису добиле Уговоре о откупу. Такође, породице нису задовољне цијеном откупа по квадрату обзиром на квалитет градње станова

Поред тога, станари се жале на веома лоше услове становања, јер у згради постоји много недостатака: лоше урађени зидови, лош квалитет столарије и санитарија, кров који прокишњава, лоше гријање и бројни други недостаци. Осим тога, рачуне за електричну енергију, воду и гријање још увијек нису добили.

Станари су се обраћали многим институцијама али нико није нашао разумијевања да им помогне.

Желим да Вас замолим  да  30 прогнаничких породица што прије потпишу Уговоре о откупу, као и да се у што краћем временском року отклоне бројни недостаци у обје зграде.  У прилогу Вам шаљем списак породица које су ми се обратиле.

С поштовањем!

 

У Београду, 20. септембар 2022. године

Предсједник Савеза Срба из региона

                                                                                                              и народни посланик

                                                                    Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар