АКТУЕЛНО:

Линта и представници избјегличког насеља Овча на новом састанку у Секретаријату за имовинске и правне послове

На захтјев  представника избјегличког насеља Овча из Београда народни посланик Миодраг Линта  организовао је у петак  04. октобра састанак са  начелником Одјељења за становање Гораном Благојевићем у Секретаријату за имовинске и правне послове.  Састанку су, поред Благојевића, присустовали Линта и представници избјегличког насеља Овча Маријана Стојаковић, Вукосава Мрђен, Вукашин Тишма, Адам Нишевић  и  Ђуро Јањатовић.

Представници избјегличког насеља Овча тражили су поново од господина Горана Благојевића  да помогне у рјешавању бројних проблема:  Град још није припремио уговоре за откуп станова иако је рок био почетак јесени;  шест лифтова не ради више мјесеци а фирма „Космај“ не отклања кварове; покрадени апарати за гашење пожара; ЈКП „Београдске електране“ су преузеле гријање али нема конкретних информација везано за цијену; питање снације и поправке кровова, изградња дјечјег игралишта,  чишћење зграда  и др.

Горан Благојевић је рекао да  би  потписивање уговора о откупу требало коначно да почне послије 1. новембра, као и да ће се уговори овјеравати код нотара и то највише четири у току једног дана. Трошкове овјере уговора и преноса ће сносити сами станари. Што се тиче лифтова Линта је тражио да се дневно овјерава већи број уговора  код нотара. Што се тиче лифтова Благојевић је рекао да су мајстори  из фирме „Космај“ дан раније излазили на терен да попишу кварове и наруче дијелове. Лифтови би ускоро требало да буду поправљени и да раде. Што се тиче гријања Благојевић је рекао да нема информације везано за висину цијене. Такође, он је рекао да ће Град да обезбеди покрадене апарате за гашење пожара али није рекао рок куповине. Што се тиче чишћења зграда Благојевић је оставио да се станари сами договоре који је начин за њих најбољи. Поред тога, он је истакао да није надлежан за изградњу дјечјег игралишта, као и за санацију крова и за покривање отвора на зградама 4, 4А и 4В.

Линта је од Благојевића још једном тражио да Град Београд дозволи да избјегличке породице у насељу Овча и на другим локацијама добију двоструки попуст везано за откуп станова тј. да поред попуста од 50 посто који је предвиђен Законом о избјеглицама и сам Град Београд омогући  још један попуст од 50 посто. Такође, он је тражио да се у откупну цијену рачуна плаћена кирија након истека уговора о закупу од шест мјесеци. Нажалост, Оба Линтина приједлога Благојевић је одбио.

На крају састанка Горан Благојевић је затражио да представници станара из свих шест улаза поново упуте Секретаријату за имовинске и правне послове  дописе са списком проблема у свакој згради и улазу. Важно је нагласити да Секретаријат за имовинске и правне послове и друге градске институције, од састанка који је одржан још 21. фебруара  ове  године и неколико других сатанака који су одржани касније, нису ријешили или помогли да се ријеше бројни проблеми станара избјегличког насеља Овча.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар