Линта: Изјавa хрватског министра одбране Дамира Крстичевића да је тзв. Домовински рат био праведан, обрамбен и ослободилачки рат јесте врхунска лаж

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује врхунском лажи изјаву хрватског министра одбране Дамира Крстичевића да је тзв. Домовински рат био праведан, обрамбен и ослободилачки рат. Наведену изјаву Крстичевић је дао поводом чињенице да је прије пет година другостепено вијеће Хашког трибунала донијело смраму и скандалозну пресуду којом су ослобођени двојица хрватских генерала Анте Готовина и Младен Маркач. Наведена пресуда је само један у низу доказа да је Хашки трибунал политички суд који је основан да суди прије свега Србима. Хашки трибунал нису занимале чињенице о масовним убијствима и протјеривању Срба од стране злочиначког режима Фрање Туђмана с циљем стварања етнички чисте хрватске државе по узору на злогласну НДХ.

Линта истиче да је Домовински рат  по свом карактеру неправедан, агресорски и злочиначки рат а акција „Олуја“ највећи ратни злочин на простору бивше Југославије за који нико није одговарао. Није Хрватска побиједила ни у Домовинском рату, ни у акцији Олуја ни у Хашком трибуналу већ су прави побједници Сједињене америчке државе. Хрватска војска и   хрватски генерали су се највише истакли у убијању српских цивила и заробљеника и у минирању, паљењу и пљачкању српске имовине. Због тога је  прича Дамира Крстивића о часном и витешком понашању хрватских генерала безочна лаж и лицемјерје .

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар