глупости

Линта: Колинда Грабар Китаровић изговорила гомилу глупости да је Хрватска тобоже жртва и да се хрватски народ одупро великосрпској агресији

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује гомилом глупости приче хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да у Хашком трибуналу није изречена пресуда Хрватској, да Хрватска није била агресор и да није напала никога, да је највише учинила за цјеловитост БиХ, да се хрватски народ одупро тзв. великосрпској агресији, да је Хрватску и БиХ напала тобоже Милошевићева Србија и ЈНА за остварење пројекта Велике Србије и сл. Добро је што је Хашки трибунал макар у једној својој правоснажној пресуди коначно потврдио неспорну чињеницу да је Хрватска била агресор и водила освајачки рат. Србе у Хрватској, ЈНА и Босну и Херцеговину напала је Туђманова Хрватска с циљем остварења пројекта Велике Хрватске по узору на нацифашистичку НДХ.

Линта истиче да је очигледно да су Колинда Грабар Китаровић, Андреј Пленковић, остали хрватски званичници и хрватски бранитељи веома нервозни јер је Хашки трибунал макар на крају свог рада једном својом правоснажном пресудом утврдио истину да тзв. Домовински рат није био ни одбрамбени ни ослободилачки већ освајачки и злочиначки рат. Наведена истина утврђена је и неправоснажном пресудом хрватским генералима Готовини и Маркачу априла 2011. године али под притиском великих сила она је нажалост укинута.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар