Линта: Европска унија није осудила срамну али очекивану одлуку Хрватског сабора да одржи минут ћутње ратном злочинцу Слободану Праљку

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта oцјењује неприхватљивом чињеницу да Европска унија није јавно осудила срамну али очекивану одлуку већине хрватских посланика да у Хрватском сабору одрже минут ћутње за правоснажно осуђеног ратног злочинца Слободана Праљка. Такође неприхватљиво је да Европска унија није осудила срамну изјаву хрватске предсједнице Колинде Грабар Китаровић да је самоубијство Слободана Праљка дубоко у срце погодило хрватски народ.

Својим антицивилизацијским чином јавне подршке Слободану Праљку Хрватски сабор, Колинда Грабар Китаровић и остали хрватски званичници су дубоко увриједили српске и бошњачке жртве које страдале због злочиначке политике стварања етнички чисте Велике Хрватске. Ово је још један доказ да Европска унија води политику двоструких стандарда према западном Балкану. Да је којим случајем било обрнуто и да су Скупштина Србије и предсједник Вучић одали почаст неком српском генералу који је извршио самоубијство након правоснажне осуђујуће пресуде разни функционери Европске уније би одмах осудили тај чин и говорили како се Србија тобоже није суочила са злочинима из прошлости.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар