ратнохушкачке изјаве

Линта: Грабар Китаровић врхунски манипулатор јер понавља лажи да Хрватска није била агресор а да су Хрвати у БиХ били прва жртва великосрпске агресије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да је хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић врхунски манипулатор јер упорно aли безуспјешно покушава да очигледне лажи наметне за истину. Тако Грабар Китаровић непрестано понавља лажи да Хрватска није била агресор и да није учествовала у злочиначком подухвату већ је тобоже бранила БиХ, кaо и да је хрватски народ у БиХ тобоже био прва жртва великосрпске агресије и први јој се одупро. Правоснажном пресудом шесторици бивших лидера тзв. Херцег Босне јасно је утврђено да је Хрватска извршила агресију на БиХ и да је учествовала у удруженом злочиначком подувату с циљем стварања етнички чисте Велике Хрватске.

Прва жртва агресије у БиХ је био српски народ у селу Сијековац код Брода у Босанској Посавини када су регуларне снаге Хрватске војске прешле преко Саве и извршили масакр над 70 српских цивила. За тај злочин још увијек нико није одговарао. На стотине Срба из општине Босански Брод је одвођено у логоре у Хрватску а сам Босански Брод је претворен у логор. Такође, Хрватска војска је извршила агресију на 13 западнокрајишких општина 1994. и 1995. године. Том приликом убијено је преко 1800 српских цивила и војника а протјерано преко 120.000 Срба. Као доказ агресије Хрватске војске посебно свједочи највећа масовна гробница у Мркњић граду са 181 жртвом.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар