троје српских посланика

Линта: Неприхватљива одлука троје српских посланика у Хрватском сабору да буду уздржани током гласања о Закону о бранитељима

Предсједник Савезa Срба из региона Миодраг Линта оцјењује неприхватљвим одлуку троје српских посланика СДСС-а у Хрватском сабору да буду уздржани током гласања о новом Закону о правима бранитеља из Домовинског рата.  У наведеном закону стоје двије велике лажи тј. да је на Хрватску извршена агресија од стране Србије, Црне Горе, ЈНА и дијела српског народа у Хрватској, као и да је Хрватска водила одбрамбени и ослободилачки рат. Због наведених лажи посланици СДСС-а су морали да гласају против поменутог закона. Права је истина да је проусташки режим Фрање Туђмана извршио агресију на ЈНА и српски народ у Хрватској, као и на Босну и Херцеговину, с циљем стварања етнички чисте Велике Хрватске. То потврђује и правоснажна пресуда Хашког трибунала шесторици бивших лидера тзв. Херцег Босне, али и првостепена пресуда хрватским генералима Готовини и Маркачу.

Линта подсјећа да су двије велике лажи из новог закона о бранитељима дословно преписане из Декларације о домовинском рату коју је Хрватски сабор усвојио 2000. године. Већину у Хрватском сабору тада је чинила тзв лијева коалиција на челу са СДП-ом Ивице Рачана.  Дакле, нови закон о бранитељима није ништа ново и неочекивано од стране званичног Загреба и само представља наставак непријатељске политике Хрватске према Србији и српском народу.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар