Линта: На Дан побједе величање усташтва у Сјеверној Македонији и Црној Гори

Предсједник Oдбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Mиодраг Линта оцењује да издавање маркице са картом НДХ од стране поште Сјеверне Македоније и пуштање спота усташког пјевача Томпосна на Радио телевизији Црне Горе представљају срамно и скандалозно величање усташтва односно хрватског нацизма.

Трагична је и провокативна чињеница да се поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом од државних инситуција у Сјеверној Македонији и Црној Гори промовише геноцидна НДХ и њен главни промотер усташки пјевач Марко Перковић Томпсон.

На тај начин шири се бијесна мржња према српском народу и дубоко вријеђају српске жртве геноцида из времена Другог свјетског рата. Очигледно је да нацистичке и фашистичке снаге у региону не могу да се помире са чињеницом да је српски народ слободарски народ који је храбро и неустрашиво устао против фашизма и у тој борби поднио огрмону жртву.

Линта позива Владе Македоније и Црне Горе да најошрије осуде величање геноцидне НДХ и њеног главног промотера Марка Перковића Томпсона.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар