promocija-srpske-1

Линта на промоцији издања Представништва Републике Српске у Београду

У сриједу 26. октобра на сајму књига у Београду одржана је промоција издања Представништва Републике Српске. Промовисани су „Дејтонски споразум за мир у БиХ те зборници радова са тематских скупова „Суд и тужилаштво БиХ у функцији /де/стабилизације Републике Српске“ и „Дејтонски споразум, двије деценије мира и поуке за свијет, Суд и Тужилаштво“.

На промоцији су говорили и директор Представништва Репубике Српске у Београду Млађен Цицовић, академик Ненад Кецмановић, главни уредник Фонда стратешке културе Ања Филимонова, те аналитичари Џевад Галијашевић, Александар Павић и Предраг Ћеранић. Међу пристуним посјетиоцима на промоцији је био, између осталих, народни посланик Миодраг Линта.

Академик Ненад Кецмановић оцијенио је да би Република Српска требало да се ослободи страха од пријетње распакивања Дејтонског споразума јер се тиме не би распаковала Српска, него БиХ и Федерација БиХ. Он је рекао да се може поставити питање зашто би Република Српска бесконачно инсистирала на Дејтонском споразуму, ако га нико други неће? Такође, он је истакао да би се можда већ једном требало ослободити страха од пријетње распакивања Дејтона. Не би се тиме распаковала Република Српска, него БиХ и ФБиХ. Вратили бисмо се на претходно стање, у којем се бошњачко-хрватска федерација и Репубика Српска, као међународно признате стране, још нису биле договориле да се удруже у БиХ.

СРНА и Савез Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4305″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1477905537029″]
Нема коментара

Напишите коментар