Линта: Начелница општине Грачац Наташа Турбић је отворена усташкиња

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оцјењује да је начелница општине Грачац Наташа Турбић из редова ХДЗ-а још једном потврдила да је отворена усташкиња и вјерни сљедбеник ратних злочинаца Анте Павелића и Фрање Туђмана. Наташа Турбић је на скандалозан али очекиван начин прославила освајање другог мјеста хрватских рукометаша на европском првенству тако што је на Инстаграму испод њихове фотографије ставила усташки грб односно усташку шаховницу која почиње са првим бијелим пољем и још додала ријеч „Спремни“ који је јасна асоцијација на усташки поздрав „За дом спремни“. Он подјећа да је општина Грачац у садашњим границама, према попису становништва 1991. године, била 99 посто српска. Према попису становништва из 2011. године у општини Грачац живи око 45 посто Срба јер се један дио њих вратио послије протјеривања у злочиначкој акцији „Олуја“. Наведеним величањем усташтва Наташа Турбић шири бијесну мржњу према скоро пола становника општине чија је начелница.

Линта наглашава да је усташкиња Наташа Турбић постала позната по злу, између осталог, и по срамној и нацистичкој иницијстиви да се из парка у Грачацу потпуно сруши и уклони минирано спомен-обиљежје подигнуто у спомен на 816 палих бораца и 1836 жртава усташког терора. На тај начин је послала јасну поруку да су за њу усташки зликовци и монструми прави борци за слободу хрватског народа а геноцидна НДХ права хрватска држава. Такође, не смије се заборавити да је усташкиња Наташа Турбић побједу на изборима за начелницу општине Грачац 2017. године прославила уз пјесме познатог србомрсца и једног од главних промотера усташтва пјевача Марка Перковића Томпсона и уз језиве и морбидне узвике „Убиј Србина“ и „Србе на врбе“. Важно је нагласити да општинска власт Грачаца на челу са Наташом Турбић негира величанствени устанак српског народа и часних Хрвата који се обиљежава сваког 27. јула у Србу и тиме само потврђује њен усташки карактер. Поврх свега, Наташа Турбић се слика са ратним злочинцем генералом Антом Готовином који је један од симбола усташке Хрватске.

Линта истиче да су горе наведене чињенице у вези Наташе Турбић још један у низу доказа да је ХДЗ истински насљедник усташког покрета Анте Павелића. Добро је познато да је хрватски предсједник Фрањо Туђман на сабору ХДЗ-а у фебруару 1990. године у Загребу изјавио да је геноцидна НДХ била израз историјских тежњи хрватског народа за својом државом. Главни програмски циљ ХДЗ-а је био да створи етнички чисту Велику Хрватску по узору на Павелићеву НДХ у чему је дјеломично успио. Послије завршетка рата ХДЗ води политику цементирања етничког чишћења Срба, слављења хрватских злочинаца, негирања и прешућивања српских жртава и рехабилитације усташтва и НДХ. Линта позива амбасадоре САД и чланица Европске уније у Загребу да упуте најоштрији протест Влади Хрватске и захтјевају њену смјену са мјеста начелнице општине Грачац. Нажалост, готово је сигурно да Наташа Турбић неће сносити никакве санкције због величања усташтва и НДХ јер се она јавно понаша у складу са политиком своје странке.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар