Линта: Нова провокација Пленковића да Хрватска даје пуну подршку лажној држави Косово у процесу европских интеграција

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује као једну у низу провокација изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића да Хрватска даје пуну подршку лажној држави Косово у процесу европских интеграција.

за пријаву права

Хрватска по ко зна који пут шаље поруку да не признаје територијални интегритет Србије а истовремено је протјерала пола милиона Срба и насилно им укинула статус конститутивног народа. Јасно је да Хрватска наставља да води непријатељску политику према Србији с једне стране и политику кршења људских права преосталих Срба у Хрватској и стотина хиљада протјераних Срба.

Србија треба да инсистира да Хрватска врати Србима њихова отета имовинска, стечена и статусна права, да исплати накнаду штете за уништену српску имовину, да казни бројне ратне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима, да ексхумира посмртне остатке Срба који се налазе на десетинама познатих локација и да обезбеди слободну употребу српске језика и ђирилице и запошљавање преосталих Срба у јавном сектору у складу са Уставним законом о правима националних мањина из 2002. године.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар