Дамира Крстичевића

Линта: Скандалозна изјава Дамира Крстичевића да од предсједника Вучића очекује извињење због великосрпске агресије

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује скандалозном изјаву хрватског министра одбране Дамира Крстичевића да је предсједник Србије Александар Вучић добродошао у Хрватску али да прво очекује извињење због великосрпске агресије. Дамир Крстичевић је, као што то чине и други хрватски званичници, по ко зна који пут поновио велику лаж да је на Хрватску извршена агресија.

Истина је да је проусташки режим Фрање Туђмана извршио бруталну агресију на Србе у Хрватској и на Босну и Херцеговину с циљем стварања Велике Хрватске. Хашки трибунал је правоснажно потврдио да је Фрањо Туђман заједно са Гојком Шушком и генералом Јанком Бобетком био организатор удруженог злочиначког подухвата и да је Хрватска водила освајачки рат у Босни и Херцеговини.Линта истиче да је Дамир Крстичевић био командант 4. Гардијске бригаде која је, поред других војних јединица Хрватске војске, учествовала у агресији на Босну и Херцеговину и која је одговорна за прогон 120.000 Срба и убојство 1.644 српских војника и цивила из западнокрајишких општина. Дамир Крстичевић је о почетком октобра 1995. године са својом бригадом привремено освојио Мркоњић град.

Услиједила су брутална убојства српских цивила и ратних заробљеника о чему најбоље говоре свједочанства преживелих и посмртни остаци 181 лице из масовне гробнице у Мркоњић Граду. Током хрватске окупације општине Мркоњић Град до фебруара 1996. године убијено је 480 Срба. Тужилаштво БиХ још увијек није подигло оптужницу против Дамира Крстичевића и других генерала Хрватске војске који су одговорни за стравична убојства Срба.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар