Линта: Очекујем да Колинда Грабар Китаровић прими представнике Срба у Хрватској и представнике српских жртава

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да је Предсједник Вучић испоштовао договор који је постигнут на састанку са хрватском предсједницом у Загребу да ће примити представнике хрватске националне мањине и представнике несталих Хрвата.

Предсједник Вучић је послао јасну поруку се Хрвати не смију осјећати угрожено и да ће бити интегрисани у све сегменте друштва, као и да ће државни органи учинити све у проналажењу и расветљавању судбине несталих.

Линта очекује да хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић, такође, испоштује договор са састанка у Загребу и прими у што краћем временском року представнике српске заједнице у Хрватској и представнике српских жртава.

Кључна ствар јесте да Хрватска покаже стварну политичку вољу да побољша положај преосталих Срба, да почне ријешавње бројних проблема српских повратника и стотина хиљада протјераних Срба који живе расејани широм свијета, да се убрза ексхумација посмртних остатака Срба са десетина познатих гробних мјеста и да се убрза идентификација близу 1.000 посмртних остатака који се налазе у заводима за судску медицину у Загребу, Осијеку и Сплиту

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар