F - Kardinal Puljic i biskup Komarica

Линта осудио кардинала Винка Пуљића због подршке бањалучком бискупу Фрањи Комарици који је упоредио Бањалуку с Блајбургом

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта најоштрије осуђује Кардинала Винка Пуљића и потпредсједника Владе Хрватске Томислава Карамарка због њихове подршке бањалучком бискупу Фрањи Комарици који је на скандалозан начин упоредио Бањалуку с Блајбургом. Ово је још један примјер да католичка црква у Хрватској и Босни и Херцеговини и актуелна хрватска Влада покушавају да релативизују кривицу злочиначке НДХ и изједначе страдање народа на овим просторима. Само на територији БиХ у Другом свјетском рату постојало је скоро 200 крашких јама и бездана у коме су усташе побацале око 40.000 Срба; у Гаравицама је побијено 12.000 Срба; на Шушњару код Санског Моста 5.500 Срба; у Дракулићу код Бања Луке 2000 Срба.

Линта поставља питање Кардиналу Винку Пуљићу и бискупу Фрањи Комарици због чега Католичка црква у Босни и Херцеговини и Хрватској никада није јасно осудила усташтво и бројна злодјела католичких свештеника над Србима за вријеме НДХ? Нажалост, католичка црква у Хрватској и БиХ 70 година послије завршетка Другог свјетског рата и даље оправдава усташки геноцид над Србима. Један од најбољих доказа јесте чињеница да католички бискупи сваке године служе мису побијеним усташким злочинцима у Блајбургу и тиме дубоко вријеђају српске жртве и читав српски народ. Ове године мису у Блајбургу је служио бискуп Фрањо Комарица.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар