Линта: Подршка Србима на сјеверу Косова који протестују због хапшења Дејана Пантића

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта даје пуну подршку Србима на сјеверу Косова и Метохије који протестују због незаконитог и неоснованог хапшења бившег полицајца Дејана Пантића и бране своје право да опстанак. Хапшење невиног човјека представља један од многих примјера бруталног кршења људских права Срба на Косову и Метохији. Према подацима Канцеларије за Косово и Метохију само је у овој години било 136 етнички мотивисаних инцидената против српског народа.

Важно је да Срби који оправдано протестују на барикадама буду мирни и сталожени и да не насједају на провокације приштинских власти чији је циљ константно застрашивање и протјеривање нашег народа. Постоје незваничне информације да је режим Куртија планирао да инсценира напад на Кфор и Еулекс и да се  онда то искористи и каже како су Срби тобоже напали Кфор и Еулекс.

Линта истиче да САД и Европска унија настављају да воде политику двоструких стандарда јер срамно ћуте  на чињеницу да је ухапшен невин човјек који је уз то и  срчани болесник, као и што срамно ћуте да свакодневно кршење људских права Срба на Косову и Метохији.  Поред тога, САД и Европска унија скандалозно толеришу Куртијевом режиму у Приштини да крши Повељу Уједињених нација и све потписане споразуме тј. Резолуцију 1244, Бриселски споразум и Вашингтонски споразум. Један од бројних примјера кршења споразума јесте долазак албанских специјалаца са дугим цијевима и оклопним возилима на сјевер Косова и Метохије.

У Београду, 13. децембар 2022. године

                                                 Информативна служба

                                                   Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар