Линта: Покушај убиства Стефана (11) и Милоша (21) и пребијање Стефана (18) злочини из мржње према Србима на КиМ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта најоштрије осуђује покушај убиства двојице српских дјечака Стефана Стојановића (11) и Милоша Стојановића (21) на Бадњи дан у селу Готовуша код Штрпца од стране локалног Албанца. Обојица српских дјечака су у тренутку напада ишла поред пута и носила Бадњак када је нападач пуцао на њих без икаквог повода. Они су рањени и само захваљујући пукој срећи нису страдали нити су животно угрожени.

Линта најоштрије осуђује и брутално пребијање још једног српског младића Стефана Томића (18) из Клокота. Група Албанаца га је претукла док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије која је служена у Цркви Светих Петра и Павла у Клокоту.

Линта истиче да се ради о низу злочина из мржње према Србима који су посљедица политике терора коју спроводи режим Аљбина Куртија. Апослутно је јасно да је циљ Куртија да протјера преостале Србе са Косова и Метохије и оствари сан албанских шовиниста о етнички чистој територији. Један од метода јесу и терористички напади Албанаца на Србе с намјером да се код српског народа на Косову и Метохији створи што већи осјећај страха и угрожености односно да није могућ миран и нормалан живот за Србе на својим вјековним огњиштима. Нажалост, западни центри моћи својим ћутањем или непредузмањем конкретних мјера охрабрују Куртијев режим да свакодневно спроводи насиље према Србима на Косову и Метохији.

У Београду 7. јануар 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар