АКТУЕЛНО:

Линта поново тражи да Влада оснује Канцеларију за помоћ осумњиченим, оптуженим и осуђеним Србима за наводне ратне злочине

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поново тражи да Влада  донесе Уредбу о оснивању Канцеларије за пружање помоћи осумњиченим, оптуженим и осуђеним Србима за наводне ратне злочине. Њен задатак би био да пружa правну, стручну и финансијску помоћ српским борцима које прогони хрватско, бошњачко и албанско правосуђе на основу лажних доказа и лажних изјава инструисаних свједока сарадника. Правосуђа у Загребу, Сарајеву и Приштини воде политички мотивисане судске поступке с првенственим циљем да се донесе што више лажних пресуда против српских бораца и оправда лажни мит да су Срби тобоже агресори и злочинци а Хрвати, Бошњаци и Албанци тобоже ослободиоци и жртве.

 

Линта истиче да су се припадници оружаних снага СФРЈ, Војске Југославије, Војске Републике Српске и Војске Републике Српске Крајине часно, поштено и одговорно борили за свој народ и државу. Због тога, Србија има националну, уставну и моралну обавезу да им помогне конкретним мјерама (бесплатно ангажовање адвоката и др.) да се што ефикасније бране током судских поступака. Велика већина српских бораца се налази у тешкој материјалној и финансијској ситуацији и нису у могућности да обезбеде велика новчана средства да плаћање адвоката као и бројних других трошкова.  Такође, Србија треба да пружа финансијску и другу помоћ осуђеним српским борцима и лидерима  који труну у затворима у Хрватској, БиХ, лажној држави Косово и широм свијета.

 

У Београду, 06. јун 2023. године

Информативна служба
Савеза Срба из региона

 

Нема коментара

Напишите коментар